Søk i denne bloggen

tirsdag 29. desember 2009

Nord Vietnam - Hanoi og Halong BayEtter noen rolige dager i Laos, dro vi videre til Nord Vietnam , og hovedstaden Hanoi.

Puh, hva skal man si…. Taxi turen fra flyplassen var ett mareritt!!!!! Trafikken er helt kaotisk, og mopeder kommer i alle mulige kjøreretninger, krysser filer uten å se seg for osv…..her finnes ingen trafikk regler med andre ord! Vi var glade for å komme helskinnede ut av taxi turen… På hovedveien ferdes alt. Sykler, motorsykler, kuer, og finner man det for godt, så stoppre man midt på veien. Ikke rart at det er kaotiske tilstander!!! Hotellet vi bodde på ligger i gamle byen, og om kvelden ble hele veien forandret til ett stort kveldsmarked. MYE mennesker og masse lukter. Måltid er viktig for vietnameserne og overalt langs fortauet sitter store familier på små stoler( på størrelse med barnestoler), og spiser noe som kommer fra dampene gryter som lukter lite kulinarisk.Det er 86 millioner som bor i Vietnam og i følge våre beregninger må det også være minst 86 MILLIONER mopeder. Å krysse gaten er en stor bragd i seg selv. Det er ingen som stopper, lite gatelyst og en konstant strøm av mopeder og biler. Etter å fått gode tips fra Martin og Jan Henrik om å gå målrettet og IKKE stoppe opp vil det som regel gå bra. Mopedene vil uansett styre unna deg… like stolt hver gang vi har klart å krysse gaten uten et skadd bein o.l.Vi likte egentlig ikke Hanoi. Det var “ crazy” som kollegaen til Lars kalte det, og det er et godt beskrivende ord på byen. Siste kvelden møtte vi en kollega av Lars som jobber i Malaysia, som også var på ferie i Hanoi. Vi møttes over noen øl og en matbit, noe som var veldig hyggelig.

Etter en lang og slitsom dag i Hanoi booket vi en “ luksus” cruise tur til Halong Bay. Turen til Halong Bay er ca 117 km, men tar over 4 timer å kjøre (sier litt om trafikken). Halong Bay ligger ca 200 km fra grensen til Kina, betyr “ nedsendt drage”. I følge sagnet ba Vietnameserne om beskyttelse av landet mot invasjon av Kina. Det sies da at det kom en drage, og øyene rundt Halong Bay er perlene som dragen spyttet ut for å beskytte landet. Etter dette fikk Vietnam sin frihet…. Det består totalt av 1960 øyer og det stemmes om det skal være ett av verdens syv underverk …

Her er noen bilder av den fantastiske naturenVi ble kjørt til en grotte som var imponerende stor.Vi kan dessverre ikke kalle det et luksus cruise, men vi møtte noen hyggelige Australienere som vi spiste sammen med, eller rettere sagt prøvde å “ spise” med. Maten var helt grusom sjømat….Så “ sultne“ drar vi gledelig til Bangkok noen dager enn planlagt.Men tross dårlig mat, regn og lite luksus på" luksus cruise" vil vi tenke på Halong Bay som en fantastisk opplevelse og et fint minne. Og håper at det når frem som et av verdens syv natur underverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar