Søk i denne bloggen

torsdag 24. desember 2009

Laos og byen Luang Prabang - ett mektig landEtter noen hyggelige dager i Kambodsja gikk ferden videre til Laos. Nærmere bestemt Luang Prabang. Det er en liten landsby som tidligere var en fransk koloni. Den franske atmosfæren sitter fortsatt igjen i byen, med sine fransk inspirerte gater og hus, og ikke minst franske bakeri som selger de utroligste bakevarer. Luang Prabang er også en del av UNESCO`s verdensarv liste grunnet alle templene som ligger i byen, men er også er kjent for sine fossefall, grotter, nydelige fjellandskap og turer langs Mekong elven.


Vi startet den første ettermiddagen med å gå langs gatene og besøke byens marked hvor de lokale kom med sine håndlagete ting, gjerne av silke. Vi ble helt i ekstase når vi oppdaget et fransk bakeri som kunne tilby oss skikkelige bakevarer og ikke minst en god kopp kaffe. Det ende med at Lars fikk en kraftig matforgiftning og brukte de neste 24 timene på toalettskålen. Selv trodde han at han var døden nær…. :-)

Etter å vært sengeliggende noen dager fikk vi endelig utforsket byens høydepunkt med fossefall og grotter. Dette er sted vi absolutt vil anbefale å dra til, grunnet naturen og den rolige atmosfæren som ligger over byen. Vi kjørte langt oppi fjellene, forbi landsbyer, fjell og rismarker. Helt fantastisk spesielt. Her er noen bilder, og Lars har blitt riktig flink med kamera:-)


Noen av de gamle templene ligger midt i byen og gatelangs kan vi se de oransje munkene som en sterk fargekontrast til de elles grå gatene.


Vi feiret en annerledes juleaften, hvor vi satt på elefant ryggen igjennom jungelen. Vi fant begge ut at vi egnet oss godt som elefant ryttere( eller sjåfør som Lars kaller det). Vi fant våre egne metoder for å få elefanten til å adlyde, ved å dra den i øret…! Underveis merket vi at elefanten plutselig ble umedgjørlig og ville snu samtidig som den tutet kraftig fra snabelen. Da fortalte guiden at det var fordi hun var livredd for de små kyllingene og hønene som stod langs veikanten, da hun en gang tidligere har opplevd å bli angrepet av en liten kylling. Litt morsomt å tenke på at det store beistet er redd for kyllinger, og ikke minst at kyllingen tør å begi seg ut på en kamp med en elefant på flere tonn…..
Etter elefant turen, ble vi kjørt 15 km videre opp i fjellene langs en elv som vi padlet resten av dagen. Turen langs elven gav oss fin opplevelse og en god ro, da vi observerte dageliglivet langs elven, med fiske og dyrking av grønnsakshager som duftet lang vei.
Hmm… det er lite som minner oss om jul her, bortsett fra noen overpyntede juletrær og annen glorete neon pynt i alle former og farger. Men vi fant en fin restaurant og spiste en god middag, og til dessert satte Lars seg ned på kne under åpen himmel og fridde. Noe som gav oss en veldig spesiell juleaften som vi alltid vil huske.
Vi sier ha det til Laos og drar til Hanoi, Vietnams hovedstad i Nord.


3 kommentarer:

 1. Å søtnoser!! Vi gleder oss veldig på deres vegne, det var utrolig koselig å høre.
  Bloggen er flott, det ser fantastisk ut å oppleve alt det dere gjør.
  men vi gleder oss til dere kommer hjem igjen å vi da.. så skal vi skåle for dere!
  Her er det syke snømengder, men flott lys og deilige kuldegrader (og Hs bil står fortsatt i garasjen fnis).
  Take care!
  K+H

  SvarSlett
 2. Gøy å følge med på dere!!!!! Jeg er supersjalu, det ser jo helt fantastisk ut der! Gleder meg til å høre mer når dere kommer hjem..

  GRATULERER MED FORLOVELSE!!!

  -Heidi

  SvarSlett