Søk i denne bloggen

mandag 21. desember 2009

Kambodsja og byen Siem Reap - Angkor Wat

Vi ankom Kambodsja på lørdag og vi hadde to dager på å utforske byen Siem Reap som er mest kjent for Ankor Wat et av verdens underverk, og er samtidig verdens største religiøse bygning. Kambodsja grenser mot Vietnam, Thailand og Laos. Det er underutviklet og regnes for å være ett av de fattigste landene i Asia. De har en trist og grusom nyere historie med undertrykkelse og fattigdom, men tross av det opplevde vi menneskene i Kambodsja som vennlige og rake i ryggen. Vi følte med engang en utrolig sympati for disse menneskene, som alltid møtte oss med et smil og ærbødig høflighet. De har en rik kultur og ikke minst fantastisk god mat som de kan være stolte av.Vi ble innlosjert på et av byens fineste hotell som la et stykke bort fra markedet, men for 2 dollar taxi turen var ikke det krise. Markedet myldret av ekte Khemer restauranter og boder som solgte Håndlagede fabrikater som vi fikk prutet ned til en enda BILLIGERE penger( huff, vi fikk nesten dårlig samvittighet av å prute, men that`s the game) vi gav heller mer i tips.  Og jeg benytter enhver sjanse på å dele ut dollar til de fattige og / eller byens munker.

Vi har vært litt plaget med jet lag på turen, og har sovet dårlig om nettene. Jeg slet ekstra den første natten i Kambodsja, da jeg konstant ble vekket av gekkoene som lager utrolig høy lyd, jeg ble oppriktig fasinert. Etter en lang dag fikk vi svaret på de høye lydene inne på rommet, da jeg med et hyl oppdaget at gekkoene delte seng med oss!!!! De er søte , men de hører absolutt ikke hjemme på soverommet. Lars måtte ringe resepsjonen og ordlyden var som følge” we have a gekko problem” ( med et smil rundt munnen) dette var tydeligvis noe de hadde hørt før, og sendte opp en mann som fanget den og gikk ut. Litt paranoid fikk jeg tilslutt sove , men dog på vakt!

I alle guider og bøker hvor Ankor Wat er beskrevet anbefales det at man får med soloppgangen over tempelet. Vi stod opp 04.30 og dro av gårde med vår private guide, som kjørte oss rundt tempel området. Vi gikk i mørket sammen med en del andre med samme ærend. Det var umulig å se noe, og heller ikke vite hvor og hvilken vei vi skulle følge. Etter en liten stund så vi mennesker som hadde satt opp kameraene sine i alle tenkelige retninger. Vi stoppet opp og gamblet på at det var der vi skulle stoppe. Etter hvert kunne vi se noen skygger som lignet på tempelet, og etter hvert som det ble lysere skimtet vi mer og mer at vi var på rett spor. Vi fikk noen fine bilder, men ikke som vi hadde håpet på, da det var overskyet. ( det er det nesten aldri i Siem Reap, så vi følte det var maks uflaks) For de som har sett Tomb raider av Angelina J. ble filmen spilt inn ved dette tempelet.Etter en dag i templet ble vi kjørt til floating village. En flytende landsby på elven. Der har de bygget opp sitt eget samfunn med skole, kirke, restauranter, butikker og lignende. Det var til og med griser og høns på egne flåter. Vi bruker bil til å komme oss rundt, de bruker båt. Store som små.
1 kommentar:

 1. Det ser ut som om dere har det bra og koser dere.

  Tydeligvis ikke så vant med denne reisingen (ref: JetLag), men det går seg nok til etterhvert. Krypdyr av ymse slag på rommet og i sengen er vel ikke noe nytt?. Det var mange finer bilder her, gleder meg til å se alle bildene når dere kommer hjem.

  God Jul og God Tur :-)

  Mvh
  Jan Henrik, Kristin og William

  SvarSlett