Søk i denne bloggen

lørdag 2. januar 2010

Thailand og herlige BangkokVi kan ikke få si hvor fantastisk det var å komme til Bangkok etter å ha vært i Hanoi. Bangkok er en storby, med høye skyskrapere og et mylder av shopping muligheter.

Vi tok en sjanse da vi forandret på flybillettene for å dra til Bangkok noen dager før tiden. Hotellet var fult, men vi fikk til nøds en natt, noe som vi var veldig glade for siden vi landet først ved midnatt. Lite fristende å lete etter hotell så sent midt i jule og nyttårsfeiring. De yter en service som ikke kan sammenliknes noen annet sted vi har vært på, og vi endte med opp med en oppgradering til en suite på str med leiligheten vår i Oslo. Fikk i tillegg beholde den under hele oppholdet, snakk om flaks.

De første dagene gikk med til shopping og noen marked, men etter å vært i Vietnam var vi egentlig mettet på marked, og trakk inn til de enorme shoppingsentrene og brente av litt penger. . Å være på salg i Bangkok er en opplevelse i seg selv…. Særlig for de shoppeglade!!! Lars benyttet sjansen og fikk sydd seg noen klær hos en skredder.

Vi følte at vi måtte være litt turister også selv om vi var “høye” på å få være i en “ normal urban” verden igjen og oppsøkte noen templer. Blant annet liggende budda i Wat Phu, den er stor!

HØYDEPUNKTET og den egentlige grunnen til vi stoppet i Bangkok var å få se storepusen eller rettere sagt Tigerpusen. Det har vært en drøm jeg har hatt i flere år. På nyttårsaften dro vi av gårde for å besøke tigerene som lever blant munker. Vi ble hentet kl 06.30 og kjørte inn i landet mot grensen til Burma. Ca 200 km fra grensen. Vi stoppet først for å se på noen gravplasser fra 2. Verdenskrig og broen over Kwai river. En bro som ble bygget av krigsfanger . Broen krevde mange tusen menneske liv. Broen ble bygget fra to sider, Burma og Thailand for så og møttes på midten. Broen ble bygget for at japanerne skulle ha gode forsyningslinjer under 2. verdenskrig. Vi var trøtte , det var ca 35- 40 grader og vi synes det var ganske kjedelig. Men ved broen oppdaget vi en liten Leopard unge, da fikk vi smilet tilbake. Særlig når vi fikk klappe den, og når han sa jeg kunne mate den med flaske, ja da kastet jeg fra meg tingene mine og fikk den lille Leoparden på fanget. Den var så utrolig søt, og hoppet opp og tok flasken selv og holdt den med potene sine… se så søt a‘!Fossefallet vi ble kjørt til på turen før vi fikk se tigeren gidder vi ikke kommentere….


Rundt tre på ettermiddagen kom vi endelig frem til Tempelet og tigeren. Glade og spente skulle vi endelig få se storepusen. Tempelet fikk den første tigeren i 1998 da to tigerbarn ble funnet i jungelen hvor moren var blitt skutt. Landsby folkene tok med seg tigerbarna til munkene som tok dem til seg og pleiet dem så de vokste seg store. Etter hvert kom det flere tigervalper, og tempelet har i dag rundt 20 tigere. Store og små, og de store er STORE, de aller minste var små og nusselige. Men det er mye mer enn tigere ved templet. Overalt så vi dyr som gikk fritt omkring. Bøffel, kuer, geit, kalkun, griser, villsvin, kamel… og alle dyrene er der frivillig. Den ene villsvin familien kom dit, da et villsvin var skadet og ble brakt til munkene. Munkene tok seg av villsvinet og slapp det så ut i det fri igjen. Dagen etter kom villsvinet tilbake med 10 andre familie medlemmer og har siden vært der. Så det er ingen tvil å at dyrene trives blant munkene, og det kunne vi også se på tigerene. De var avslappet, store og lekne. På ettermiddagen blir tigerene sluppet løs .( Tigere liker godt å bade).Med kun ett 60 cm høyt gjerde foran oss og helt inntil fikk vi se de leke, bade og hoppe. Fantastiske dyr. Da fikk vi virkelig kjenne og føle på kreftene til verdens største kattedyr. Nedenfor finner du noen fantastiske øyeblikk fra denne opplevelsen, kan tro jeg var glad og fornøyd etter denne dagenJ

Høyeste og lengste hopp målt av en av tigrene er til sammen over 6 meter…..,godt vi ikke snudde ryggen til. Det var den eneste regelen vi måtte forholde oss til under etterniddagsbadet. Kun 20 stk fikk være med å se dette…..heldige!Godt Nytt År fra oss to i Bangkok og de beste ønsker for det nye året til dere alle! Kommer noen bilder senere fra nyttårsfeiringen vår. Ellers så tror vi at Bangkok har kommet høyt opp på favorittlista til begge, rett og slett en herlig by å være i og vi skulle gjerne vært noen dager til!


Etter å ha reist rundt i fire land, gjort unna ni flyvninger, sittet mange timer i buss og bil, sovet i harde senger, smakt mye god og dårlig mat, trålet mange shoppingsentre, men alt i alt med mange fine minner som vi vil huske i lang tid fremover, blir det nå godt for oss å sette nesa sørover i Thailand til hvite strender, sol, varme og bad. Sees hjemme i kalde Norge om 10 dager! Og sannheten er at vi har startet allerede, vi fløy i dag morges til Krabi, og er nå i det skrivende øyeblikk på en strandbar på Railay Beach med sand mellom tærne, klokka er 22 og sjøbrisen kjennes bare som en deilig nedkjøling. Turen går videre om ett par dager til Koh Lanta for de siste late dagene! Livet er herlig, skål!

PS! Til jentene som har mast om bilde av ringen, her er den!

4 kommentarer:

 1. Det er bare helt utrolig å se slike bilder. Greit nok at tigrene trives med munkene, men at de tillater nærkontakt med fremmede strider med det vi har lært om ville dyr. Dere stråler begge to. Takk for at vi får følge med.
  Kos dere i varmen. Ringen er fantastisk!!
  Klem mor og far

  SvarSlett
 2. Ååå kårr fin!!
  Ja, både ringen og tigrene asså :)

  Gleder oss til å dere kommer hjem!
  Stay cool!

  -Kokko-

  SvarSlett
 3. For ei spanade reise de har vore på.
  Ein tur som nok eg kunne tenkt meg, men som vil forbli ein draum.
  Så mange flotte bilete de har teke undervegs, eg lika veldig godt dei frå elvane og små fossefall.
  Tigrane hos munkane, det må vera ein flott opplevelse. Å ha ein tiger så nært, woow...

  SvarSlett
 4. For en fantastisk reise å få være med på fra PC`n i det kalde nord. Litt av et reisebrev!!
  Fikk frysninger av tigerbildene og har lenge håpet å få oppleve akkurat dette selv, kanskje etter "delfindrømmen" da, Ingvild. Med tiger og ring har du de beste forutsetninger til å starte på veien videre. Dette blir "riktig" for deg. You know what I mean. Klem L

  SvarSlett