Søk i denne bloggen

lørdag 9. januar 2010

Syd Thailand med ferie i ferien før vi reiser hjem


Sør Thailand med de flotte stedene Railay Beach, Koh Lanta og Phi Phi!




Vi legger ut noen Godt Nyttårsbilder fra Bangkok, dog litt forsinket:-)

Håper alle har hatt en god start på det nye året. Det har vi , hvor vi har hatt en deilig avslappende uke på øyene I Sør Thailand.



Nyttår feiret vi på hotellet i Bangkok. Vi valgte bort  de andre alternativene på de populære restaurantene på toppen av en av de høye skyskraperne. Prisen per pers var rundt 5000 kr. Hotellet arrangerte en nyttårsfest som vi slengte oss med i siste liten. Ikke veldig spennende, men det var god stemming, og heldig som vi var vant vi en premie på spa avdelingen som vi dro godt nytte av dagen etter. Grunnet manglende på underholdning, hvis vi ser bort fra gruppa “ Manilla Vanilla” fant Lars ut at ballogene de pyntet med var helium ballonger…. He he etter festen fikk vi samlet opp ballonger som vi inhalerte, og underhold oss selv med ekte “ Donald stemme” Man får ikke er moro enn hva man lager selv….











Første stoppet vårt på ferden sørover var Railay Beach, fantastisk god stemming der og fin strand. Lars var på samme sted for 8 år siden, og i følge han er mye forandret, men stemmingen på kveldene var nesten den samme:-)












Etter to dager på Railay tok vi båten til Koh Lanta, en stor fin øy som er invadert av svensker, men hotellet er kjempe fint med fantastisk utsikt, og med vår flaks igjen endte vi opp med nok en suite til samme pris som ett vanlig rom. Snakk om god service.













Vi har også vært på Phi Phi hvor vi besøkte fine steder som Maya beach, for de som har sett filmen “ The beach”. Denne er spilt inn her…Nydelig!!!!







Bamboo island, en øy som ikke er bebodd, men det var en nydelig sted å bade.











Alle de øyene vi har besøkt ble hardt rammet av Tsunamien, og overalt så vi skilt med rømmningsveier til Tsunami sikre steder. Det er nok mange som mistet sine kjære, og hver kveld ser vi lanterner/ lykter bli sendt opp i himmelen til minne for de som døde under katastrofen. Kan ikke si noe annet at det berører oss å se det.



Som dere ser på bildene har vi hatt det kjempe fint her, og synes det er leit å måtte avslutte en så fin og lang feire hvor vi kun har måttet tenke på oss selv og hverandre. Det blir greit å komme hjem igjen også, håper gradestokken oppførerer seg igjen, hverdagen blir god for Lars på jobb og Ingvild som skal rett på skolebenken for videreutdanning - Vi gleder oss til å se dere alle igjen!


lørdag 2. januar 2010

Thailand og herlige Bangkok







Vi kan ikke få si hvor fantastisk det var å komme til Bangkok etter å ha vært i Hanoi. Bangkok er en storby, med høye skyskrapere og et mylder av shopping muligheter.





Vi tok en sjanse da vi forandret på flybillettene for å dra til Bangkok noen dager før tiden. Hotellet var fult, men vi fikk til nøds en natt, noe som vi var veldig glade for siden vi landet først ved midnatt. Lite fristende å lete etter hotell så sent midt i jule og nyttårsfeiring. De yter en service som ikke kan sammenliknes noen annet sted vi har vært på, og vi endte med opp med en oppgradering til en suite på str med leiligheten vår i Oslo. Fikk i tillegg beholde den under hele oppholdet, snakk om flaks.

De første dagene gikk med til shopping og noen marked, men etter å vært i Vietnam var vi egentlig mettet på marked, og trakk inn til de enorme shoppingsentrene og brente av litt penger. . Å være på salg i Bangkok er en opplevelse i seg selv…. Særlig for de shoppeglade!!! Lars benyttet sjansen og fikk sydd seg noen klær hos en skredder.

Vi følte at vi måtte være litt turister også selv om vi var “høye” på å få være i en “ normal urban” verden igjen og oppsøkte noen templer. Blant annet liggende budda i Wat Phu, den er stor!









HØYDEPUNKTET og den egentlige grunnen til vi stoppet i Bangkok var å få se storepusen eller rettere sagt Tigerpusen. Det har vært en drøm jeg har hatt i flere år. På nyttårsaften dro vi av gårde for å besøke tigerene som lever blant munker. Vi ble hentet kl 06.30 og kjørte inn i landet mot grensen til Burma. Ca 200 km fra grensen. Vi stoppet først for å se på noen gravplasser fra 2. Verdenskrig og broen over Kwai river. En bro som ble bygget av krigsfanger . Broen krevde mange tusen menneske liv. Broen ble bygget fra to sider, Burma og Thailand for så og møttes på midten. Broen ble bygget for at japanerne skulle ha gode forsyningslinjer under 2. verdenskrig. Vi var trøtte , det var ca 35- 40 grader og vi synes det var ganske kjedelig. Men ved broen oppdaget vi en liten Leopard unge, da fikk vi smilet tilbake. Særlig når vi fikk klappe den, og når han sa jeg kunne mate den med flaske, ja da kastet jeg fra meg tingene mine og fikk den lille Leoparden på fanget. Den var så utrolig søt, og hoppet opp og tok flasken selv og holdt den med potene sine… se så søt a‘!







Fossefallet vi ble kjørt til på turen før vi fikk se tigeren gidder vi ikke kommentere….


Rundt tre på ettermiddagen kom vi endelig frem til Tempelet og tigeren. Glade og spente skulle vi endelig få se storepusen. Tempelet fikk den første tigeren i 1998 da to tigerbarn ble funnet i jungelen hvor moren var blitt skutt. Landsby folkene tok med seg tigerbarna til munkene som tok dem til seg og pleiet dem så de vokste seg store. Etter hvert kom det flere tigervalper, og tempelet har i dag rundt 20 tigere. Store og små, og de store er STORE, de aller minste var små og nusselige. Men det er mye mer enn tigere ved templet. Overalt så vi dyr som gikk fritt omkring. Bøffel, kuer, geit, kalkun, griser, villsvin, kamel… og alle dyrene er der frivillig. Den ene villsvin familien kom dit, da et villsvin var skadet og ble brakt til munkene. Munkene tok seg av villsvinet og slapp det så ut i det fri igjen. Dagen etter kom villsvinet tilbake med 10 andre familie medlemmer og har siden vært der. Så det er ingen tvil å at dyrene trives blant munkene, og det kunne vi også se på tigerene. De var avslappet, store og lekne. På ettermiddagen blir tigerene sluppet løs .( Tigere liker godt å bade).Med kun ett 60 cm høyt gjerde foran oss og helt inntil fikk vi se de leke, bade og hoppe. Fantastiske dyr. Da fikk vi virkelig kjenne og føle på kreftene til verdens største kattedyr. Nedenfor finner du noen fantastiske øyeblikk fra denne opplevelsen, kan tro jeg var glad og fornøyd etter denne dagenJ





















Høyeste og lengste hopp målt av en av tigrene er til sammen over 6 meter…..,godt vi ikke snudde ryggen til. Det var den eneste regelen vi måtte forholde oss til under etterniddagsbadet. Kun 20 stk fikk være med å se dette…..heldige!







Godt Nytt År fra oss to i Bangkok og de beste ønsker for det nye året til dere alle! Kommer noen bilder senere fra nyttårsfeiringen vår. Ellers så tror vi at Bangkok har kommet høyt opp på favorittlista til begge, rett og slett en herlig by å være i og vi skulle gjerne vært noen dager til!


Etter å ha reist rundt i fire land, gjort unna ni flyvninger, sittet mange timer i buss og bil, sovet i harde senger, smakt mye god og dårlig mat, trålet mange shoppingsentre, men alt i alt med mange fine minner som vi vil huske i lang tid fremover, blir det nå godt for oss å sette nesa sørover i Thailand til hvite strender, sol, varme og bad. Sees hjemme i kalde Norge om 10 dager! Og sannheten er at vi har startet allerede, vi fløy i dag morges til Krabi, og er nå i det skrivende øyeblikk på en strandbar på Railay Beach med sand mellom tærne, klokka er 22 og sjøbrisen kjennes bare som en deilig nedkjøling. Turen går videre om ett par dager til Koh Lanta for de siste late dagene! Livet er herlig, skål!





PS! Til jentene som har mast om bilde av ringen, her er den!